Versoston neljäs sparrausviikonloppu pidettiin 9.-10.11.2018 Reisjärvellä.

Itselleni tämä oli vasta toinen sparrauskurssi. Näin melko tuoreena versostolaisena hieman jännitin kurssille tuloa. Ensin mietin, jaksaisinko lähteä Etelä-Suomesta asti Reisjärvelle yhden yön kurssin takia. Kyllä kannatti! Kyseisen viikonlopun aikana koin, että Versosto itsessään aukeni minulle aivan uudella tavalla. Kurssissa oli nimittäin syvyyttä ja se jätti pohdittavaa paluumatkallekin.

Tämän sparrauskurssin olivat suunnitelleet versostolaisista Aino, Jonna, Artturi ja Juho. Kurssi alkoi perjantaina kuuden aikaan. Ruokailujen ja alkupuheiden jälkeen päästiin heti suoraan asiaan. Jenni Hilliaho kertoi hänen sekä Ida Kuparin yhteisestä kesäkahvila-projektista Wanhasta Aapiskukosta. Tyttöjen maalaisromanttinen kesäkahvila sai mielettömän suosion ja sitä kävi ihastelemassa ihmisiä ympäri Suomea.

Jennin ja Idan projektista sai itsekin hurjasti motivaatiota ja innostusta alkaa suunnitella mahdollisia tulevia kesäprojekteja, joita voisi toteuttaa Versoston avulla. Kävimme läpi myös Call Centerin casen. Myös tätä projektia kohtaan nousi itselläni suuri arvostus. Respect pojille, jotka olivat homman takana! Call Centerin tarinasta pystyimme jokainen ottamaan oppia. Versostosta löytyy ihailtavan rohkeita, avoimia ja tulevaisuuteen katsovia nuoria!

Kuulimme perjantai-iltana extempore-yritystarinan. Sorcolorin Tuomas Soronen kävi puhumassa yrittäjyydestä, suurista tavotteista, sekä siitä mistä kannattaa aloittaa, kun yritystä suunnittelee. Tuomas puhui saavuttamisesta ja menestyksestä, jotka antava paljon, mutta joilla on myös hintansa. Välillä täytyy tehdä suuriakin uhrauksia ja valintoja, jotta voi saavuttaa sen mitä haluaa.

Yrityskeissien jälkeen Aino pisti meidät työn touhuun. Olimme saaneet Baronalta haasteen miettiä ja keksiä keino ”Miten saada nuoret innostumaan myyntityöstä?”. Työskentelimme tiimeissä yömyöhään ja jatkoimme seuraavana päivänä kuuteen saakka. Lopuksi tiimien oli vuorollaan pitchattava ideansa. Baronalta ideoita oli tuomaroimassa videon välityksellä Valtteri Karjula. Tiimit olivat tehneet mielettömän hyvää työtä ja Barona näki monessa ideassa hienoja mahdollisuuksia. Ideoita työstetään eteenpäin pienemmällä porukalla. Lauantaina aamupäivästä saimme myös vieraaksi Ilkka Mattilan, kirjailijan, joka kertoi meille oman tarinansa ja toi tarinallaan paljon syvyyttä ja pohdittavaa versostolaisille.

Pidimme lukupiiriä Thomas Eriksonin kirjasta Idiootit ympärilläni. Lähes kaikki olivat yhtä mieltä siitä, että kirja on todella lukemisen arvoinen. Kirja auttaa ymmärtämään itseään ja omaa käyttäytymistään sekä muita ihmisiä paremmin. Siitä on todella paljon hyötyä niin käytännön elämässä kuin yritysmaailmassakin.

Versoston huikea sparrauskurssi huipentui lauantaina live-lähetykseen Instagramissa. Pidimme myös osuuskunnan kokouksen sekä juhlistimme Versoston 1-vuotistaivalta syntymäpäiväkakkukahvein.

Kokonaisuudessaan kurssi oli inspiroiva ja jälleen kerran erittäin mieleenkiintoinen, syvyyttä unohtumatta. Itselleni jäi erityisesti mieleen tarinat yrittäjyydestä ja elämästä, jotka antoivat näkökulmia ja ajatuksia, kun mietin omia tulevaisuuden haaveita yrittäjänä ja vaikuttajana.

                                                                                                                             – Paula Heino