Project Description

”Yrittäjyys on bullshit” ajatteli Aino 15v peruskoulun penkillä. ’’Toisaalta noin ei voi sanoa, jos ei ole kokeillut’’

Vanhalta mopotallilta kuuluu rymistelyä. Ovi käy ja neljän hengen tiimi roudaa ylijäämä lautaa ja muuta rakennustavaraa pajan lattialle. Roskakatosten rakennustavara alkaa olla kasassa ja ensimmäisen katoksen rakentamisen voi aloittaa. Junnuyrittäjät astuvat pihalle ja sulkevat pajan  oven perässään kiinni. ’’Nyt menemme tekemään katosten piirustukset ja suunnittelemaan työvaiheet’’ Ensimmäinen hyvän kokoinen virhe on tehty. Nuoret tarttuivat aanelosen papereihin vasaran sijaan.

’’Kun tehdään itselle uusia asioita, niin usein teoriassa suunnitteleminen on turhaa. Teemme aloittelijan virheet joka tapauksessa, vaikka suunnittelisimme asiaa kuinka pitkään paperilla.’’

Reilun parin vuoden yrittäjyysmatkan aikana Ainolle on noussut tärkeiksi teemoiksi tekemällä oppiminen ja uskallus kokeilla.

Ensi kosketus yrittäjyyteen tapahtui 15 vuotiaana, kun Aino tarttui NY Vuosi yrittäjänä -ohjelmaan. Pian Kalteva NY oli pystyssä ja NY-yrittäjät rakensivat roskakatoksia vanhassa mopotallissa.

Vuoden jälkeen Aino osti ystäviensä NY-yrityksen Puustalgian ja ryhtyi tekemään kauppaa lasten puisilla potkupyörillä. Tämän 1,5 vuoden aikana heräsi merkityksellisyys oppimiselle ja ymmärrys tiimityön tärkeydestä.

Tällä hetkellä hän toimii Nuori Yrittäjyys ry:ssä yrittäjyyskasvatuksen parissa.

Puhujana Aino on räiskyvä ja innostava. Eläväinen ja mukaansatempaava esiintyminen on vastapainona korulauseista riisuttuihin rehellisiin tarinoihin.

Monologi sessareiden sijaan voidaan laittaa yhdessä kädet saveen ja ruveta hommiin! Ainolta luonnistuu myös monenlaiset ideointi ja yrityksen aloitus- työpajat tapahtumiin.

’’Tekeminen on ajattelun korkein muoto.’’

Aiheet

  • Nuorena yrittäjäksi
  • Tekemällä ideointi
  • Mistä rohkeus kokeilla?
  • Oman unelman luominen
  • Yrittäjyyskasvatus

Korvaus

290 € + alv 24% / 60min (minimikorvaus)

Kysy lisätietoja / Tarkista saatavuus