Mitä tapahtui vuonna 2018?

   

Versoston vuosi 2018 oli  vaiherikas: monia projekteja saatiin mallikkaasti maaliin, uusia ja innokkaita jäseniä tuli mukaan pitkin vuotta ja vuoden kohokohtana oli ehdottomasti Versoston lokakuinen opintomatka aurinkoiseen Espanjaan.

Vuoden alussa jäseniä oli 37. Vuoden lopussa jäseniä oli jo 65. Viidenkymmenen jäsenen etappi siis ylitettiin reilusti. Olisiko tämän vuoden tavoitteena saada kasaan 100 innokasta ja yrittämisestä kiinnostunutta nuorta?

Palatkaamme tähän visioon vuoden lopussa. Nyt kerrataan hieman tarkemmin sitä, mitä viime vuonna oikein tapahtui.

 

Otetaan aluksi muutama ”ceissi” eli yritystarina, joita Versostossa oli viime vuonna:

Call Center

Call Center oli kolmen nuoren miehen perustama yritys, joka myi asiakashankintapalvelua erilaisille yrityksille, muiden muassa Elega-keittiöille ja Elementtikatto Oy:lle. Call Center toimi Versoston alla puolisen vuotta ja työllisti sen aikana kymmeniä nuoria. Elementtikatto Oy osti tämän liiketoiminnan Versostolta elokuussa 2018 ja asiakashankinta pyöriikin nykyään heidän kattonsa alla.

DroneMestari

DroneMestari on Rovaniemeltä kotoisin olevan Juho Lumpeen perustama ilmakuvausyritys, joka lähti liikkeelle myymällä perinteisiä ilmakuvia ihmisten kodeista luukutus-periaatteella.

Vuoden loppuun mennessä saldona oli lukuisia onnellisia talonomistajia sekä Pudasjärven Kaupungin esittelyvideo, joka oli DroneMestarin suurin tilaustyö vuoden aikana.

Bisnes pyörii edelleen Versoston kautta ja sekä onnellisia talonomistajia että myös muita ilmakuvauksen mahdollisuuksista innostuneita ihmisiä on luvassa myös vuonna 2019!

Referenssikohteiden kuvaus Steel Prisma Oy:lle

Myös muita caseja liittyen kameroiden käsittelyyn on ollut: Kittilän lahjat kuvausmaailmalle – Antti ja Jussi Hiltunen – kävivät kuvaamassa Steel Prisma Oy:n referenssikohteet ja tämän keikan lisäksi Jussi, veljeksistä vanhempi on perustanut vuoden aikana oman verkkokaupan (www.jussisamuel.com), jossa hän myy mestarillisimpia valokuviaan eri formaateissa, alkaen digitaalisista kopioista ja päättyen seinän kokoisiin canvas-tauluihin.

Jussi on pistänyt homman siis isolla pyörällä pyörimään ja huikeita juttuja on heiltä molemmilta varmasti luvassa myös vuonna 2019!

Wanha Aapiskukko

Versostolaiset Ida ja Jenni perustivat oman kesäkahvilan Kalajoelle. Kahvilan uskomattoman toimiva vetonaula oli kahvilan luonnonläheisyys ja eläimet, joita kahvilan ympäristössä sijaitsi runsaasti. Tytöt työllistivät kahvilalla itsensä koko kesän ja jatkoa on kuulemma tiedossa. Let’s stay tuned!

Versoston opintomatka

Versosto päätti tarjota viidelletoista jäsenelleen unohtumattoman ja todella opettavaisen opintomatkan Espanjaan, jossa vierailimme useissa yrityksissä ja tapasimme paljon yrittäjiä, joiden omiin kokemuksiin pohjautuvat tarinat yrittäjyydestä ja elämästä antoivat kullanarvoisia oppeja ja eväitä meidän versostolaisten reppuihin.

Matkan aikana opimme tuntemaan toisemme paremmin ja saimme unohtumattomia kokemuksia hyvällä porukalla!

Matkasta on myös aivan oma blogikirjoitus, joka löytyy täältä.

Sparrausviikonloput

Järjestimme myös muutaman sparrausviikonlopun pitkin vuotta, joissa kokoonnuimme viikonlopun ajaksi viettämään keskenämme aikaa ja vaihtamaan kokemuksia ja kuulumisia erilaisten ohjelmanumeroiden lomassa.

Baronan haaste

Vuoden viimeinen sparrausviikonloppu oli erityisen hieno ja jännittävä, sillä saimme ratkaistavaksi ihan oikean yrityksen ongelman, nimittäin Baronan myyjäpulan. Barona esitti meille nuorille haasteen, jossa meidän täytyi ryhmissä kehittää ideoita siihen, miten nuoret saataisiin innostumaan myyntityöstä. Barona lupasi maksaa ideoista, mikäli ne olisivat tarpeeksi laadukkaita ja käyttäkelpoisia.

Aikaa idean kehittämiseen oli 24 tuntia ja kuinka ollakaan – Barona tykästyi erityisesti kahteen ideoistamme ja alkoi heti kehittämään ja soveltamaan niitä käytäntöön yhteistyössä ideoijien kanssa!

 

Samalla sparrausviikonlopulla vietimme myös Versoston 1-vuotissynttäreitä, joihin versostolainen Veera Impiö oli loihtinut hienot kakut. Veeralla on oma leivontapalvelu ja hän toimittaa Oulun alueelle erilaisia leivonnaisia arjen ja juhlien herkkuhetkiin.

 

Versoston vuosi 2019

Tämän vuoden aikana järjestämme uusia sparrausviikonloppuja ja kehitämme yhdessä Versoston toimintaa entistä parempaan suuntaan. Kukaties Versostossa alkaa versoamaan uusia bisnesideoitakin.

Olet lämpimästi tervetullut seuraamaan Versoston vuotta 2019!

Juho Lumme, DroneMestari