Verkostoituminen – Miksi se on niin tärkeää ja mistä aloittaa?

Kaikki lähtee oikeista ihmisistä ympärillä

‘’Niin justiin suhteilla pääsi Laurakin töihin ja Mikon kaveri hankki sille työpaikan ja Mikko ei tikkua ristiin laittanut työpaikkansa eteen. Hyvä noiden on, eihän tuo ole millään tasolla reilua’’

Kyllä, suhteilla saa töitä. Ja kyllä, se on reilua ja hieno juttu. Nykypäivänä vain yksi neljästä saa työn nakuttamalla työhakemuksia firmoihin avoimen haun kautta Oikotieltä, duunitorista jne.

Entä ne kolme neljästä, jotka saa työnsä jollain muulla konstilla? He verkostoituvat, tutustuvat ihmisiin ja ottavat yhteyttä mielenkiintoisiin kavereihin. Ihmiset ja yhdessä tekeminen ovat avain menestykseen. Verkostot mahdollistavat sinun unelmasi. Ei olisi Henry Fordin visio V8 moottorista saanut konkreettista muotoaan ilman hienoja ihmisiä ympärillä.

Ei olisi Thomas Edison puhjennut kukkaan ja keksinyt tuhansia keksintöjä, kuten hehkulamppua, ilman inspiroivia ihmisiä vierellä. Suuret tarinat syntyvät, kun ihmiset jakavat visioita ja ajatuksia paljon. Mahdottoman paljon. Toinen saa alustavan idean, johon toinen kaveri heittää vähän lisää maustetta ja näin idea lähtee aivan uusille tasoille.

Yhdessä luomme vaivattomammin ja hienompaa. Mitä voimme yhdessä tehdä, mitä minä voin antaa sinun projekteihin ja toisinpäin?

Määrä vai laatu?

300 puolitutun ihmisen kontaktit LinkedInissä eivät auta pahassa paikassa, jos suhde on jäänyt hyvänpäiväntuttu tasolle. Ihmisten lisääminen somessa ei ole vielä verkostoitumista. Kun ryhtyy rakentamaan suhdetta toiseen ihmiseen, niin vasta silloin olet sijoittanut siihen arvoa. Facebook kaveriin, jota et tunne et ole sijoittanut mitään.

Aito halu tutustua ihmiseen on oleellista. Kuinka paljon annat itsestäsi ja olet kiinnostunut toisesta, kertoo paljon, kuinka arvokkaaksi suhde syvenee.

Jos lapsuudenystävä laittaa someen tarvitsevansa apua projektiinsa, niin siihen tarttuu automaattisesti helpommin, kuin uuden linkedIn kontaktin pyyntöön, jota ei vielä tunne ja jonka kanssa ei ole yhteisiä muistoja.

Miksi verkostoitua?

Kun itse lähdin ensimmäistä kertaa yrittäjien tapahtumiin ja seminaareihin, niin sen lisäksi, että on saanut arvokkaita oppeja kokeneilta konkareilta, niin omat verkostot ovat laajentuneet uusiin piireihin, joista saa aivan uudenlaisia näkemyksiä. Jos ei muuta, niin tapahtumat inspiroivat aina ryhtymään uusiin juttuihin ja opiskelemaan lisää kiinnostavia aiheita.

Ja mikä parasta, kun juttelee ihmisten kanssa omista projekteista, niin yhtäkkiä löytyy ihmisiä, jotka voi tuoda siihen oman osaamisen, eikä kaikkea tarvitse tehdä itse. Olen menossa tällä viikolla tapaamaan uusinta kaveriani Helsingin 4h yhdistykselle ja laittamaan projektia yhdessä jalalle. Inspiroiva ihminen olisi jäänyt minulta tuntematta, jos en olisi häntä Tunne työ- tapahtumassa bongannut.

En olisi tutustunut tekoälyyn ja robotiikkaan, jos en olisi kuullut niistä ensimmäistä kertaa seminaarissa. Kokonainen yrittäjyyttä sivuava Muutoksia- valmennusohjelma olisi jäänyt käymättä ja sen takana olevat Zestmarkin naiset tuntematta.

Ja maailma on pullollaan tarinoita, kuinka projektit ovat lähteneet lentoon oikeiden ihmisten löytyessä.

Mistä aloittaa?

Googleta:

‘’oma paikkakunta’’ yrittäjien aamukahvit
‘’oma paikkakunta’’ yrittäjät ry
‘’oma paikkakunta’’ YES-verkoston aluetoimija

Sivustovinkit:

Suomen yrittäjät ry

https://www.yrittajat.fi/tapahtumat

Helsinki

https://www.eventbrite.com/d/finland–helsinki/business–events/
https://digitalist.global/events/
http://uskallayrittaa.fi/vieras/

Oulu

https://www.businessoulu.com/en/frontpage/en/events.html?cal=2018-04

Tampere

https://tapahtumatyrityksille.fi/en
http://liekeissa.fi

Jyväskylä

https://www.yrittajat.fi/keski-suomen-yrittajat/jyvaskylan-yrittajat/a/tapahtumat
https://www.kasvuopen.fi/karnevaali
http://www.muutoksia.fi/

Mennään kuulemaan mitä ihmisillä on kerrottavana, mennään tapahtumiin inspiroivien ihmisten keskelle innostumaan.

‘’Uutta kasvua versostoitumalla!’’                                   

                                                            Aino Tissari, 18, Nuori Yrittäjyys -lähettiläs

2018-03-15T13:50:07+00:00 13. maaliskuuta 2018|0 kommenttia

Kirjoita kommentti