Versoston sparrausviikonloppu oli monipuolinen ja innostava!

Ensimmäinen viikonloppuni Versoston porukan kanssa takana! Kuulin Osuuskunta Versostosta aivan sattumalta edellisenä viikonloppuna olleilla Educa-messuilla ja innostuin sen ideasta niin kovasti, että päätin mennä samantien asian ytimeen eli Versoston viikonloppukurssille, joka järjestettiin Reisjärven opistolla.

En aluksi oikein tiennyt, mikä Osuuskunta Versosto tarkalleen ottaen on ja miten se toimii, mutta juttuun pääsi kyllä nopeasti kiinni. Versosto on lyhyesti selitettynä osuuskunta, jonka alaisuudessa voi pyörittää omaa bisnestä (isompaa tai pienempää) ja paljon vaivattomammin kuin esimerkiksi toiminimen tai osakeyhtiön nimikkeillä. Versosto voi myös toimia palveluntarjoajana erilaisille yrityksille (esim. telemarkkinointia yrityksen tuotteille).

Versosto huolehtii versostolaisen yrittäjän puolesta muun muassa laskutuksen sekä muita hallintoasioita ja antaa ympärivuorokautista tukea yrittämiseen liittyviin ongelmiin.

Esimerkkeinä Versoston kautta tehtävistä bisneksistä voisi olla vaikkapa siivouspalvelu, kuvausyritys tai kesäkioski.

Versostossa on tällä hetkellä viitisenkymmentä reipasta ja yritteliästä nuorta. Kurssille oli hyvin mukava mennä ja vastaanotto oli lämmin. Kurssilla olikin koko ajan “hyvä pöhinä” päällä ja omia ideoita pystyi ensikertalaisenakin heittämään vapaalla fiiliksellä positiivisen ryhmähengen ansiosta.

Viikonlopun aikana kerkesimme tehdä vaikka ja mitä. Päätimme muun muassa yhdessä arvot Versostolle ja sen toiminnalle; tärkeimmiksi arvoiksi nousivat uteliaisuus, yhdessä tekeminen, raittius, sitoutuminen Versoston toimintaan ja versoutuminen. Kävimme myös Reisjärven koululla järjestetyillä Match&Rekry -messuilla, jossa esittelimme Versostoa yrityksille sekä nuorille ja vanhemmillekin messuvieraille.

Viikonlopun ohjelmassa oli myös salibandyä, lentopalloilua, saunomista ja muuta kivaa yhdessä tekemistä.

Tästä se versoutuminen lähtee!                                                                     Juho Lumme

2018-03-15T13:40:15+00:00 9. helmikuuta 2018|0 kommenttia

Kirjoita kommentti